studio seven architecten | architectuur op maat

Bouwmij plaatje 1   Bouwmij plaatje 2   Bouwmij plaatje 3   Bouwmij plaatje 4   Bouwmij. plaatje 5   Bouwmij plaatje 6   Bouwmij plaatje 7


ontwerpjaar   2004
opdrachtgever   Nieuw Leyden
locatie   Slachthuisterrein
programma   1 huis
bouwkosten   € 159.000 - € 185.200
fase   Prijsvraag
team   Marc Prins
Groei-woning
Het idee is simpel, het casco met alle buitengevels worden gebouwd volgens het maximaal te bouwen bouwvolume. De meegroei variant is duidelijk gebaseerd op het budget. Het volledige volume is niet te bouwen voor 167.300,- euro maar kost 185.200,- euro. Dus twee vloeren worden nu niet gebouwd. De prijs voor dit vooorstel is dan ook 159.000,- euro.

Het huis is zeer luxe en heeft een lift. Hierdoor is het huis te bewonen gedurende het hele leven. Natuurlijk is de woning ook zeer geschikt voor de minder valide mens.

Het huis is eenvoudig intern te verbouwen. Door twee vloeren inclusief alle binnenwanden later te bouwen wanneer de portemonee het toelaat is dit voorstel te realiseren. Het voordeel is dat de doe-het-zelver geen angst hoeft te hebben om groot te moeten verbouwen, alleen intern. Houten balken, vloerdelen en extra geluidsisolatie door middel van zwevende plafonds zijn eenvoudig te plaatsen.

Ook kunnen delen worden afgesplitst met eigen entree zodat privacy blijft gewaarborgd. Te denken valt aan buitenlandse gasten, inwonende ouders, jonge startende stellen, die graag de zolder bewonen en bijvoorbeeld studenten. Daarmee komt het meegroei huis tot stand.